Overslaan en naar de inhoud gaan
Kaas
van de boerderij!

Kaas van de boerderij

Bij ons koopt u de lekkerste kaas  uit de omstreek

In ons assortiment hebben wij jonge kaas, jong belegen, belegen, extra belegen, oud en overjarig.

In het voorjaar hebben we boeren GRASKAAS! Vol en romig. Dát is de smaak van graskaas. Maar waarom heet graskaas eigenlijk zo? Daarvoor gaan we even terug naar april wanneer de koeien weer naar buiten kunnen. Zij grazen dan van het jonge voorjaarsgras dat de weidemelk een milde, boterachtige smaak geeft. Vandaar de naam graskaas.

Ook hebben wij heerlijke kruidenkazen zoals:

- Fenegriekkaas (met walnootachtige smaak)
- Italiaanse kruidenkaas
- Komijnekaas
- Brandnetelkaas
 

Biologische geitenkaas van De Mekkerstee

Geitenkaas is ook vertegenwoordigd in ons aanbod; we verkopen jong belegen, belegen, Italiaanse kruiden, fenegriek en de Floortje fenegriek met basilicum. De geitenkaas komt van Landwinkel en geitenboerderij De Mekkerstee in Ouddorp, zij maken (prijswinnende) kazen volgens eigen receptuur en van biologische geitenmelk.

Truffelkaas en seizoenskaas van Boer Slob

Deze boterzachte kruidenkaas wordt gemaakt door boer Slob uit Giessenburg. Voor de bereiding wordt gebruik gemaakt van stukjes échte Italiaanse zwarte truffels. Deze unieke combinatie geeft de kaas een lekkere geur en een intense smaak.
Ieder seizoen heeft Boer Slob ook zijn eigen kruidenkazen zoals de lente-, zomer-, herfst- en wintermelange.

De Utregse Oude Gracht Kaas

De Utregse OudeGracht Kaas wordt gemaakt midden in het prachtige poldergebied de Alblasserwaard in het plaatsje Bleskensgraaf. De OudeGracht wordt gemaakt naar een exclusieve receptuur. Vier weken na het maken van de kaas worden de kazen overgebracht naar een authentiek kaaspakhuis om op natuurlijke wijzen 52 weken te rijpen.
De OudeGracht Kaas is er ook in Overjarig, 2 jaar gerijpt. 

Le Petit Doruvael

Le Petit Doruvael wordt gemaakt door de familie Vlooswijk uit Montfoort en is vervaardigd van gepasteuriseerde melk. De kaas wordt gemaakt met een hoog vochtgehalte en daarna gewassen met corine bacterieën gerijpt in een ruimte van 15 oC en 99% relatieve luchtvochtigheid. Het eindresultaat is een gewassen korstkaas met de bekende delicate smaak die neigt naar een trappist achtige kaas. De kaas verleend zijn naam aan het behoud van broedplaatsen en natuurgebieden.

"DOor RUilverkaveling VAn ELders".

Heerlijk als dessertkaasje en smaakt uitstekend bij een goed glas wijn. Le Petit Doruvael is een juweeltje onder de boerenkazen en wordt bekroond met het Groene Hart keurmerk.

Vacumeren van de kaas

Gaat u op vakantie of wilt u de kaas langere tijd bewaren. Dan kunt u bij ons uw kaas laten vacumeren.
De sealmachine onttrekt lucht uit de zak waardoor het rijpingsproces stopt. Hiermee wordt de houdbaarheidsdatum tot wel drie maanden verlengd. Op deze manier kunt u de kaas lang en hygiënisch bewaren.

Kaas of borrelplank bestellen, informeer hier gerust naar de mogelijkheden bij een medewerker van onze Landwinkel.
 

Lees hier meer over onze kaasplankjes